HenriJrvi Ryöstötalous

EU ja vapaus tuottaa meteliä

Suomi on kumma maa. Helsingin päärautatieaseman edustasta on tullut, kiitos EU:n, erään eurooppalaisen vähemmistön ajanviettopaikka jossa he viettävät aikaansa tuottamalla ympäristöönsä korvia särkevää meteliä. Kysyessäni asiasta poliisipartiolta heidän oikeudestaan metelin tuottamiseen vastaus oli että heillä on siihen oikeus. Ei voi häätää. Mitä? Heillä on oikeus siihen. Jotainhan tässä on mennyt perusteellisesti pieleen jos kellä tahansa EU kansalaisella on oikeus tulla tuottamaan Suomalaista elämänmenoa häiritsevää melua maan keskeiselle paikalle, ja minulla maan asukkaana ei ole oikeus hätää heitä. Veikkaanpa vaan että jos minä tekisin saman ja menisi jonnekkin Romanian tai Bulgarian vastaavaan paikkaan tekemään samaa asiaa, eli tuottamaan häiritsevää meteliä niin minulle tulisi nopea lähtö. Tästäkö EU:ssa onkin kyse. Lannistaa omaehtoinen ajattelu, oman kulttuurin suojelu. Suomettaa kansallisvaltiot Brysselin despotismin alle. Tehdä ihmisistä Brysselin ohjauksessa olevia robootteja?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän SinikkaHammari kuva
Sinikka Hammari

Kun maasta tulee suvaitsevaisuuden kehto, tulos on tämä -valitettavasti.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Heathrown kentällä tämä sama porukka käy "töissä". Engelsmannit eivät voi asialle mitään koska rasismi. Heillä ei ymmärtääkseni ole myöskään asetusta asiattoman oleskelun kieltämisestä (?).
Kuten ei meilläkään - asiaton oleskeluhan on ihmisoikeus tärkeimästä päästä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Moni ongelma vähenisi Suomesta, jos Irtolaislaki palautettaisiin jälleen voimaan. Se oli voimassa vuosina 1936–1986. Totuus on se, että mitä enemmän Suomessa on ”mamuja”, joille ei normaali työnteko maistu, sitä enemmän esiintyy rasismia. Tavallinen työssä käyvä Matti Meikäläinen ei hyvällä katso kauppakeskuksissa ja asemilla aikaansa kuluttavia ”vierasmaalaisia”. Samalla myös viime vuosina voimistunut kerjäläisongelma saataisiin ratkaistua paperittomista puhumattakaan. Vanhaan lakiin voi tutustua Mikko Aholan blogin kautta.
Vuosina 1946–1948 oli voimassa myös niin sanottu pinnarilaki, jossa säädettiin työtä vieroksuvien henkilöiden määräämisestä työhön tai erikoistyölaitokseen.

http://mikkoahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/159196-...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ei kyllä kuulu nykyaikaiseen yhteiskuntaan semmoinen meno, että ihmisiä kytätään ja vangitaan ilman oikeuden päätöstä epämääräiseksi ajaksi. Irtolaislaki kuritti erityisesti köyhimpiä ja avuttomimpia. Esimerkiksi kodittomia mielisairaita piinattiin hävyttömästi, tästä saivat monet sodassa mielensä särkeneet veteraanitkin osansa. Olin aikanaan kesätöissä eräässä laitoksessa, jossa kuulin pitkän "irtolaisuran tehneiden" kertomuksia ja kohtaloita.

Valtion pitäisi pyytää anteeksi irtolaislainsäädännön uhreilta.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Varmasti totta tämäkin mutta mielestäni jonkinlainen perälauta pitäisi olla.
Omat muistikuvani "irtolaisista" ovat sellaiset että kyllä he suht rauhassa saivat olla ainakin meidän nurkilla kun eivät niinsanotusti tulleet iholle.

Toimituksen poiminnat